“Mediation bij scheiding is een methode
waarbij u samen op zoek gaat naar
een oplossing die bij u past.”

 

Mediation is voor echtscheidingen een beproefde methode. Een echtscheiding is een schokkende gebeurtenis in een mensenleven. Daarbij spelen emoties een grote rol. Pas nadat de emoties onder controle zijn, kunnen er goede afspraken gemaakt worden. Een mediator is getraind in het begeleiden van dit proces.

De mediator begeleidt u in dit proces. 
Het is een snelle en minder kostbare manier om een scheiding te realiseren. Als mediator verstrekken wij beide partijen alle relevante actuele juridische en financiële / fiscale informatie en begeleiden wij het proces bij het vinden naar een passende oplossing voor uw situatie.

De juridische kennis is van belang bij het vinden van een duurzame en werkbare oplossing. Hierbij worden ook de fiscale en financiële gevolgen helder in kaart gebracht zodat u weloverwogen keuzes kunt maken.

“Alles helder in kaart om weloverwogen
keuzes te kunnen maken.”

Het afwikkelen van een scheiding vergt grondige kennis van zowel het psychologische proces als het juridische proces (bijv. huwelijkse voorwaarden die ingewikkeld kunnen zijn) als ook het financiële proces.

Ook het psychologische proces (het afhechten van de relatie en bijv. emotionele blokkades herkennen en benoemen) zijn een essentieel onderdeel van dit proces en bij een goede begeleiding een gedegen basis voor de toekomst.

Van groot belang is dat de partners bereid zijn te zoeken naar oplossingen en bereid zijn compromissen te sluiten.Wilt u verder lezen?

We hebben wat literatuur en brochures voor u verzameld.
De knoppen hieronder verwijzen u door.

vFAS: scheiden doe je samen
Gedragsregels
Bemiddelingsovereenkomst

Doorpraten?

Wilt u doorpraten of heeft u vragen over echtscheidingsmediation?
Neemt u dan gerust contact op met Trea, Ruth of Judith.

Tel 0522 24 59 79