Philine Elzerman 

“Ik ben pas tevreden als de zaak echt goed is opgelost,

zonder open eindjes”

Wat maakt jou een goede advocaat?

Ik sta al jaren ondernemingen, organisaties en particulieren bij op het gebied van het arbeidsrecht en het huurrecht. Dat zijn mijn specialisaties en daar ligt mijn kracht. Er verandert de laatste jaren veel en die ontwikkelingen volg ik op de voet. Door goed door te vragen wordt mij duidelijk wat de cliënt daadwerkelijk wil bereiken. In het bereiken van dat doel ben ik praktisch, zorgvuldig en voortvarend. Zonodig hak ik samen met de cliënt op tijd knopen door.

Wat drijft jou in jouw werk als professional?

Een juridisch probleem heeft, zeker op mijn rechtsgebieden, vaak grote impact. Een ondernemer die zijn pand moet verlaten of moeilijke beslissingen moet nemen zoals een reorganisatie of ontslag vanwege disfunctioneren. Maar ook werknemers voor wie ontslag dreigt is het vaak een periode vol stress. Ik vind het fijn om mijn cliënten zoveel mogelijk hun zorgen uit handen te nemen en samen te komen tot het beste resultaat.

Wat vind je belangrijk in je werk?

Vaak heb ik te maken met situaties waar al een juridische discussie speelt die opgelost moet worden. Ik ben pas tevreden als de zaak echt goed is opgelost, zonder open eindjes.

Minstens zo belangrijk is het voorkomen van nieuwe problemen door een juiste aanpak, strategie en contractering aan de voorzijde. Daar valt vaak veel winst te behalen.

Philine Elzerman

Functie advocaat sinds 2001
Telefoon 06-22938187 / 0522 – 24 59 79
E-mail elzerman@hallmans.nl
Rechtsgebied: arbeidsrecht en huurrecht

Opleiding

  • Rijksuniversiteit Groningen
  • Grotius Arbeidsrecht (specialisatieopleiding)
  • Specialisatieopleiding Huurrecht OSR

Netwerken

  • Lid van Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN)
  • Lid van Vereniging Huurrecht Advocaten (VHA)
  • Businessclub Meppel